Βάσια Παπαδοπούλου

Βάσια Παπαδοπούλου
Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και είναι μητέρα ενός παιδιού 8 ετών και δύο δίδυμων παιδιών 1 ετός. Σπούδασε Ιστορία (B.A. Ancient History) στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και Παιδαγωγικά (M. Ed.) στο Πανεπιστημίου του La Verne. Ειδικεύτηκε στη μεθοδολογία βελτίωσης παιδαγωγικών προγραμμάτων και στις Πολλαπλές Ευφυίες στο Harvard Graduate School of Education.

Είναι Σύμβουλος διαχείρισης σχολικών συστημάτων. Με δωδεκαετή πείρα στον χώρο της εκπαίδευσης, είναι σήμερα Διευθύντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων», στον «Κissifer», κέντρο προσχολικής αγωγής στο Μαρούσι και στο «miniversity», πρότυπο παιδικό σταθμό στην Αγ. Παρασκευή.

Το 2007 εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» τα προγράμματα του International Baccalaureate για παιδιά ηλικίας 3 έως 16 ετών.

Το 2014 ξεκίνησε με την ομάδα της προσχολικής αγωγής των 3 παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων την προσπάθεια εισαγωγής της πρωτοποριακής μεθοδολογίας του Reggio Emilia στην Προσχολική Αγωγή.

Βασσάλου Εύη

Εύη Βασσάλου
Διευθύντρια Kissifer

Γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο. Μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της. Είναι μητέρα δύο αγοριών 14 και 16 ετών.

Σπούδασε νηπιαγωγός και από το 1996 εργάζεται στο κέντρο προσχολικής αγωγής Kissifer, όπου με οδηγό τη βιωματική μάθηση των παιδιών στοχεύει τόσο στην εξέλιξη του γνωστικού τομέα, όσο και στην καλλιέργεια του συναισθηματικού κόσμου.

Συνδυάζοντας την  εμπειρία 20 χρόνων με τις σύγχρονες παιδοκεντρικές, παιδαγωγικές μεθόδους και έχοντας ανοιχτή αγκαλιά, εμψυχώνει, αφουγκράζεται τους μικρούς της μαθητές και τους ενθαρρύνει να περιπλανηθούν στα μονοπάτια της γνώσης ώστε να πετύχουν μια ολόπλευρη ανάπτυξη και να ανακαλύψουν τις πολλαπλές ευφυΐες τους.

Ελένη Βλαχογιάννη

Ελένη Βλαχογιάννη
Σχολική Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ, 2003) και κατέχει δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών με ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία (ΕΚΠΑ, 2008).

Έχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου και έχει ειδικευθεί στη Συστημική – Οικογενειακή μέθοδο ψυχοθεραπείας, στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας (Σ.ΚΕ.ΨΥ.).

Έχει εργασθεί ως Σχολική Ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία μέσω προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (2011-2014) και  έχει συνεργασθεί και εξακολουθεί να συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ψυχικής υγείας, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολόγου σε παιδιά και ενήλικες.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε επιστημονικό συνέδριο και εξακολουθεί να ενημερώνεται για τις νέες εξελίξεις στο χώρο του επαγγέλματός της, μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων.

Από τον Φεβρουάριο του 2017 εργάζεται ως Ψυχολόγος στην προσχολική αγωγή των Εκπαιδευτηρίων «Ο ΠΛΑΤΩΝ» και στον Πρότυπο Παιδικό Σταθμό «miniversity» στην Αγία Παρασκευή.